Jäteveden käsittely

Mitkä ovat jäteveden käsittelyn tärkeimmät lähtökohdat?

Jäteveden käsittely on tärkeä osa suomalaisten haja-asutusalueiden talotekniikkaa. Harvaan asutussa maassamme on lukuisia tapoja käsitellä jätevesiä, joista oma jätevesijärjestelmä on erittäin kustannustehokas ratkaisu.

Tältä sivulta löydät tietoa jätevesien käsittelystä haja-asutusalueilla. Kerrostaloissa jäteveden käsittely hoituu viemäriverkostoilla, jolloin jäteveden käsittelymaksu kuuluu kiinteistön vesimaksuun.

Suomessa jäteveden käsittelyn reunaehdot tulevat lainsäädännöstä. Tuhansien järvien maassa vesien puhtaus on kuitenkin myös tärkeä ympäristö- ja terveysarvo. Jätevesien käsittelyllä varmistat, etteivät epäpuhtaudet päädy pohjavesiin, kaivoihin tai uimarannoille.

0 %

VALMISTETTU

SUOMESSA

+ 0

MYYTYÄ

TUOTETTA

0 %

ASIAKKAISTA

SUOSITTELEE

Pohditko, mikä on oikea ratkaisu jätevesiesi käsittelyyn?

Voit olla meihin yhteydessä kaikissa jätevesiä koskevissa kysymyksissä!

Ota yhteyttä jo tänään!

Milloin ja miten jäteveden käsittely tulee järjestää?

Suomi on haja-asutusalueiden ja mökkeilyn luvattu maa, jolloin jäteveden käsittely saattaa tarvita erillisen järjestelmän.

Ensimmäinen lähtökohta jäteveden käsittelyssä on selvittää jätevesiesi puhdistustarve.

Jätevedelle ei ole puhdistusvaatimusta, mikäli

kiinteistössä ei ole vesikäymälää, vaan ulkohuussi – jos käytät vain kantovettä, et tarvitse jätevesijärjestelmää

asumisesta syntyvän jäteveden määrä on vähäinen

jätevetesi johdetaan kunnalliseen viemäriverkostoon.

Jos jätevesimäärä on hyvin pieni, sen voi johtaa hallitusti maaperään. Tämä koskee satunnaisella käytöllä olevia kantovesialueita, sillä jätevesien imeyttäminen maaperään suurina määrinä voi muodostaa ympäristöhaittoja.

Pelkkien harmaiden vesien käsittelytarve on pienempi, sillä niiden puhdistusprosessi on kevyempi verrattuna käymälöiden mustiin jätevesiin. Kuitenkin myös harmaiden jätevesien epäpuhtaudet ja kemikaalit tulee puhdistaa oikeaoppisesti. Harmailla jätevesillä tarkoitetaan vesiä, jotka muodostuvat esimerkiksi peseytymisestä, siivoamisesta tai keittiöstä. Mustat vedet syntyvät puolestaan käymälöiden jätevesistä.

Jos pohdit kiinteistösi jäteveden käsittelyn reunaehtoja, voit aina kysyä lisätietoja jätevesien ammattilaiselta.

Jäteveden käsittely haja‑asutusalueella onnistuu parhaiten jätevesijärjestelmällä

Kun kiinteistösi täyttää jäteveden käsittelyn reunaehdot, on aika pohtia jätevesien puhdistusjärjestelmän hankintaa.

Hyvä jätevesijärjestelmä pohjautuu aina jätevesisuunnitelmaan, jossa määritellään mm. järjestelmän koko, toteutus ja laitteiden sijainti. Suunnitelmassa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä hän tuntee jätevesien käsittelyn yksityiskohdat. Ammattilaisen tekemä suunnitelma maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, sillä sen perusteella ratkaisu on oikein mitoitettu ja mahdollisimman vaivaton.

Yhdelle kiinteistölle tai ruokakunnalle tarkoitettu järjestelmä on kustannustehokkain ratkaisu jätevesien käsittelyyn. Kun teetätät järjestelmän omiin tarpeisiisi, se vastaa kooltaan ja kustannuksiltaan juuri sinun perheesi vedenkäyttöä.

Kotimaiset jätevesijärjestelmät

Jätevesisuunnittelu

Vestellin testivoittaja- ja avainlipputuotteet

Jätevesituotteemme, kuten Biopuhdistajat, ovat alansa testivoittajia sekä kotimaisia avainlipputuotteita. 

Jätevesijärjestelmä kotimaisilla testivoittajatuotteilla

Jätevesijärjestelmä sisältää jätevesiä puhdistavia tuotteita, joiden monivaiheinen toiminta pohjaa bakteerien hyödyntämiseen. Laitteiden asennus kannattaa tilata ammattitaitoiselta urakoitsijalta.

Vestellin ratkaisut ovat kotimaisia avainlipputuotteita, jotka ovat menestyneet puolueettomissa testivertailuissa. Tuotteemme noudattavat tiukkoja ympäristömääräyksiä, ja annamme niille usean vuoden käyttötakuut.

Harmaiden vesien Biopuhdistaja-tuotteemme sopivat jätevesien käsittelyyn kaikenlaisille tonteille ja maaperille.  Harmaavesisuodattimet toimivat ympärivuotisessa käytössä niin asuinkiinteistöissä, vapaa-ajan asunnoissa kuin hyvin varustelluissa rantasaunoissa.

Vestellin BioKube-tuotteet sopivat puolestaan kaikille jätevesille esimerkiksi mökkikylien, leirikeskusten ja asuinalueiden käyttöön. Biopuhdistajien tavoin BioKube-pienpuhdistamot soveltuvat kaikille maaperille.

Vestellin jätevesiratkaisu on asennuksen jälkeen hyvin helppohoitoinen. Esimerkiksi Biopuhdistajat eivät vaadi kemikaaleja, vaihdettavia suodatinmateriaaleja tai maa-aineita. Näin ollen jätevesiesi käsittelyn vuosikustannukset ovat hyvin kohtuulliset.

Jätevesien käsittelyn ratkaisut - yhteenveto

Haja-asutusalueella jätevedet tulee käsitellä, mikäli jätevettä muodostuu tarpeeksi ja käytössä on esimerkiksi vesikäymälä

Jäteveden käsittely ehkäisee kemikaalien ja epäpuhtauksien päätymistä pohjavesiin, uimarannoille ja kaivoihin

Jätevesisuunnitelma pohjustaa jätevesiesi käsittelyn ratkaisut

Oikein mitoitettu jätevesijärjestelmä on kustannustehokas ja vaivaton tapa puhdistaa jätevesiä

Vestelli toteuttaa sekä jätevesisuunnitelmat että -järjestelmät ammattitaitoisesti

Kysy lisää jätevesien ammattilaisilta

Pohditko, mikä on oikea ratkaisu jätevesiesi käsittelyyn? Voit olla meihin yhteydessä kaikissa jätevesiä koskevissa kysymyksissä!

Asiakaspalvelijamme ovat jätevesien käsittelyn ammattilaisia, jotka neuvovat ja ohjeistavat yksilöllisissä jätevesiratkaisuissa.

Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 010 232 7220 arkipäivisin kello 9 - 17 välillä.

0 %

VALMISTETTU

SUOMESSA

+ 0

MYYTYÄ

TUOTETTA

0 %

ASIAKKAISTA

SUOSITTELEE

Kysy lisää jätevesien ammattilaisilta. Ota yhteyttä jo tänään!

Täytä tiedot ja saat tarjouksen välittömästi sähköpostiisi

Haluaisin tarjouksen sähköpostiini: