Jätevesiselvitys

Mikä on jätevesiselvitys ja ketä se koskee?

Jos asut tai mökkeilet haja-asutusalueella tai harkitset sinne muuttoa, olet todennäköisesti kuullut jätevesiselvityksen tekemisestä. Jätevesiselvitys on kirjallinen dokumentti, joka kertoo siitä, miten kiinteistösi jätevesiä käsitellään.

Jätevesiselvityksen tulee sisältää tietyt seikat, mutta sen toteuttamiseksi ei ole annettu tiettyä määrämuotoista mallia. Näin ollen selvityksen tekeminen on vaivattomampaa, mitä moni ensi kuulemalta on luullut!

0 %

VALMISTETTU

SUOMESSA

+ 0

MYYTYÄ

TUOTETTA

0 %

ASIAKKAISTA

SUOSITTELEE

Onko sinulla kysymyksiä jätevesistä? Ota yhteys asiakaspalveluumme!

Voit olla meihin yhteydessä kaikissa jätevesiä koskevissa kysymyksissä!

Ota yhteyttä jo tänään!

Ketä jätevesiselvityksen tekeminen koskee?

Jätevesiselvityksen tekeminen koskee jokaista haja-asutusalueen kiinteistön omistajaa Suomessa. Selvitys tulee tehdä riippumatta siitä, miten olet järjestänyt kiinteistösi jätevesiesi käsittelyn. Jos sinulla on jätevesijärjestelmä, saat lisätietoa sen selvitysdokumenteista jätevesijärjestelmäsi toimittajalta.

Miten jätevesiselvitys tulee tehdä?

Jätevesiselvityksen tekemiseen ei ole annettu tiettyä määrämuotoa, mutta sen tulee sisältää jätevesiesi käsittelyn pääpiirteet.

Mikäli jätevesiesi käsittely on yksinkertaista, voit laatia kirjallisen dokumentin itse. On suositeltavaa käyttää tietokoneen tekstinkäsittelyohjelmaa, jotta jätevesiselvitys on helposti ymmärrettävä ulkopuolisen silmin.

Mikäli jätevesijärjestelmäsi on monimutkainen, voit aina kääntyä selvityksen tekemisessä ammattilaisen puoleen, joka neuvoo oikeaoppisen selvityksen toteuttamisessa.

Jätevesiselvityksessä tulee lukea seuraavat asiat:

 – Selvitys jätevesiesi käsittelyjärjestelmästä

  Tietoa jätevesijärjestelmän tuotteiden sijoittelusta ja jätevesien purkupaikoista

  Jätevesijärjestelmäsi käyttö- ja huolto-ohjeet

Moni kunta tarjoaa myös lomakkeita ja neuvontaa jätevesiselvityksen tekemiseen. Voit kysyä neuvoja myös asiakaspalvelustamme, josta tavoitat jätevesien asiantuntijat.

Miksi jätevesiselvitys tehdään?

Jätevesiselvitys on hyödyllinen, sillä se kokoaa yhteen tärkeimmät tiedot kiinteistön jätevesien käsittelyn periaatteista.

Käytännössä jätevesiselvitys kertoo, mistä ja mihin jätevetesi kulkevat, ja minne esimerkiksi jätevesiputket laskevat. Tämä tieto on tarpeellinen sekä sinulle kiinteistön omistajana tai myyjänä, että viranomaisille.

Jätevesiselvitys tulee pyydettäessä näyttää valvontaviranomaisille. Jätevesiselvitykselle on annettu laissa puitteet, joiden pohjalta viranomaiset saavat selkeää tietoa siitä, miten kiinteistösi jätevesien käsittely on järjestetty.

Jätevesiselvitys lyhyesti

  • Koskee jokaista haja-asutusalueen kiinteistöä Suomessa
  • Tulee tehdä riippumatta siitä, miten jätevesiesi käsittely on järjestetty
  • On vapaamuotoinen kirjallinen selvitys, joka tarvittaessa tulee näyttää viranomaisille
  • Mikäli jätevesiesi käsittely on yksinkertaista, voit tehdä selvityksen itse
  • Sisältää mm. tiedon jätevesijärjestelmäsi sijoittelusta ja vesien laskupaikoista
  • Suosituksena on lisätä tietoa jätevesijärjestelmällesi tehdyistä huolloista
  • Lisätietoa ja neuvoja saat jätevesiasiantuntijalta – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä

Kotimaiset jätevesijärjestelmät

Jätevesisuunnittelu

Vestellin testivoittaja- ja avainlipputuotteet

Jätevesituotteemme, kuten Biopuhdistajat, ovat alansa testivoittajia sekä kotimaisia avainlipputuotteita. 

Tuleeko tehdä jätevesiselvitys vai -suunnitelma?

On hyvä huomata jätevesiselvityksen ja -suunnitelman ero, sillä vaikka termit muistuttavat toisiaan, ne ovat käytännössä kaksi eri asiaa.

Jätevesiselvitys tarjoaa selkeää tietoa viranomaisille, ja jätevesisuunnitelma toimii ikään kuin karttana jätevesijärjestelmäsi toteutuksessa. Siinä missä yksinkertaisen jätevesiselvityksen voi tehdä itse, suunnitelma kannattaa pyytää jätevesien ammattilaiselta. Suunnitelma tehdään ennen jätevesijärjestelmää.

Jätevesisuunnitelma pohjustaa oikeaoppista jätevesiesi käyttöä, ja se sisältää kiinteistökohtaiset suositukset ja ohjeistukset jätevesijärjestelmän toteuttamiseksi. Ammattilaisen tekemä suunnitelma täyttää viranomaisvaatimukset, ja ottaa huomioon esimerkiksi maaperän ominaispiirteet sekä järjestelmän kokovaatimukset.

Suunnitelmasta käy ilmi muun muassa se, millainen jätevesijärjestelmä sopii kiinteistösi vedenkäytölle parhaiten. Näin ollen voit hankkia järjestelmän, joka on oikein mitoitettu ja kustannustehokas.

Me Vestellillä toimitamme sekä jätevesisuunnitelmat että ammattimaiset jätevesijärjestelmät omakotitaloihin ja mökkeihin. Järjestelmämme tuotteet ovat kotimaisia avainlipputuotteita, jotka ovat voittaneet puolueettoman käyttäjätutkimuksen. Kun haluat varmistua siitä, että kiinteistösi jätevedet käsitellään oikein ja sinulle vaivattomalla tavalla, voit kääntyä puoleemme.

Onko sinulla kysymyksiä jätevesistä? Ota yhteys asiakaspalveluumme!

Jäikö sinulle kysymyksiä jätevesiselvityksestä tai muista jätevesiasioista? Asiakaspalvelumme neuvoo ja ohjeistaa sinua kaikissa jätevesien käsittelyä koskevissa seikoissa. Voit olla meihin yhteyksissä riippumatta siitä, millainen jätevesijärjestelmä käytössäsi on. Olemme koulutettuja jätevesiasiantuntijoita, ja meille on kunnia-asia toimia puhtaiden vesien puolesta.

Ota yhteyttä jätevesiasiantuntijaan:

Soita 010 232 7220

Lähetä sähköpostia info@vestelli.fi

0 %

VALMISTETTU

SUOMESSA

+ 0

MYYTYÄ

TUOTETTA

0 %

ASIAKKAISTA

SUOSITTELEE

Kysy lisää jätevesien ammattilaisilta. Ota yhteyttä jo tänään!

Täytä tiedot ja saat tarjouksen välittömästi sähköpostiisi

Haluaisin tarjouksen sähköpostiini: