Lapuanjoen Rantakeidas valitsi Vestellin jätevesijärjestelmän, Alahärmä

Matkailuyritys Lapuanjoen Rantakeidas tarjoaa uniikkia ja idyllistä majoitusta perheille sekä pariskunnille maaseudun rauhassa. Pihapiirissä voidaan majoittaa kerrallaan 10-20 henkeä ja parhaillaan on valmistumassa myös uutta majoitustilaa. Uusien tilojen jätevesijärjestelmäksi valittiin Vestellin biopuhdistaja ja Biokube Pluto.

Samasta pihapiiristä löytyy idyllisten majoitustilojen lisäksi muun muassa rantasauna uimarantoineen. Pihalla voi esimerkiksi pelata pihapelejä, hyppiä trampoliinilla ja lenkkeillä. Samalla tontilla on myös yrittäjien omakotitalo.

– Viime kesänä meillä kävi noin 500 vierasta, summaa markkinointipäällikkö Sonja Riihikangas.

– Meillä oli tarvetta lisätilojen suihkujen ja vessojen rakentamiseen. Pyysimme jätevesijärjestelmien osalta tarjouksia ja päädyimme lopulta Vestelliin, muistelee Lapuanjoen Rantakeitaan emäntä Leila Riihikangas.

Vestelli tarjosi toimivan ratkaisun

Uuden jätevesijärjestelmän suunnittelu alkaa Vestellillä aina suunnittelukäynnillä. Käynnin yhteydessä käydään läpi nykyinen järjestelmä sekä mahdolliset uudet vaihtoehdot. Vestellissä yrittäjät vakuutti se, että heiltä löytyi kaikki tarvittava tieto. He pystyivät myös vakuuttamaan asiakkaan järjestelmän toimivuudesta juuri kyseisessä kohteessa.

– Tänne asennettiin Vestellin Biopuhdistaja 4, joka sopii noin 1-10 henkilön harmaavesille. Sen rinnalle tuli umpisäiliö. Omakotitaloon tuli Biokuben Pluto, joka on kaikille jätevesille sopiva jatkuvatoiminen pienpuhdistamo, kertoo Vestellin suunnittelija Sanna Lehtinen.

”Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä”

Asennustyöt toteutettiin kesällä 2019. Ensimmäinen vessa saatiin toimimaan juhannukseksi ja sen jälkeen tehtiin asennustöitä lokakuulle, jolloin saatiin viimeiset pintamaat paikoilleen.

– Voisi sanoa, että asennus sujui aivan niin kuin Strömsössä. Ei siinä mitään, toteaa isäntä Risto Riihikangas.

– Se, että puhdistajat ovat biologisia, on meille tärkeää. Asiakkaita käy paljon ja he haluavat tietää, miten jätevesijärjestelmä on tehty. Meidän pitää osata vastata. Voimme sanoa, että näin on tehty ja kaikki on kunnossa, Risto painottaa.