Koivurannan lomamökit, Antti Häkkinen: “Biopuhdistaja vie vähän tilaa, se on helppo asentaa ja sopii kohteelle kuin kohteelle”, Mikkeli

Virpi ja Antti Häkkinen vuokraavat lomamökkejä Haukivuorella, Mikkelissä. Heillä on yhteensä seitsemän vuokrattavaa loma-asuntoa, jotka kaikki sijaitsevat luonnon rauhassa Kyyveden rannalla. Koivurannan lomamökit ovat hyvin varusteltuja ja soveltuvat niin kesä- kuin talvikäyttöönkin.

Kielo

Lomailijoita houkuttelevat upeat perinnemaisemat kyyttöineen sekä kattava tarjonta luontoaktiviteetteja jokaiseen vuodenaikaan. Kyyvesi tarjoaa loistavat kalastusmahdollisuudet ja mökkien lähettyviltä löytyvät erinomaiset sieni- ja marjametsät. Koivurannan tilalla pääsee tutustumaan aitoon eteläsavolaiseen maalaiselämään.

Yhden vuokramökin, Kielon jätevesijärjestelmän uusiminen tuli ajankohtaiseksi, kun mökkiä alettiin laajentamaan. Kielo oli aiemmin ollut pelkässä kesäkäytössä ja nyt siitä haluttiin talviasuttava. Ennen mökissä oli ollut pelkkä kantovesi, mutta remontin yhteydessä siihen tehtiin wc- sekä suihkutilat. Kielon kapasiteetti riittää nyt viidelle henkilölle. Kesäisin se on täyteen varattuna ja talvisin vähemmällä käytöllä. Jätevesijärjestelmän osalta on siis tärkeää, että järjestelmä kestäisi sekä jatkuvaa että satunnaista käyttöä. 

Jätevesijärjestelmäksi valikoitui Vestelli Biopuhdistaja 3 harmaille vesille ja umpisäiliö wc-vesille. Jätevedet johdetaan siis kahden putken kautta eri säiliöihin. Tämä ratkaisu on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa puhdistaa harmaat pesuvedet ja wc-käytöstä syntyvät mustat vedet. 

Biopuhdistaja oli Häkkisille jo entisestään tuttu vuonna 2015 remontoidun Kotkanpesä-mökin tiimoilta ja tyytyväisyys laitteen toimintaan ratkaisi päätöksen myös Kielon osalta. Molemmissa kohteissa tontit ovat kallioisia, joten esimerkiksi kenttäratkaisu ei olisi ollut mahdollinen. 

Kotkanpesä

Häkkiset hoitivat Biopuhdistajan asennuksen itse, sillä heiltä löytyy omasta takaa kaivinkone. Kotkanpesän kallioiselta tontilta löytyi Biopuhdistajalle juuri sopiva kolo, kun taas Kielon kohdalla asennuksessa tehtiin maatäyttöä. Kielo sijaitsee 20 metrin etäisyydellä rannasta ja Biopuhdistaja asennettiin noin viisi metriä mökkiä ylemmäs. Harmaat vedet johdetaan harmaavesipumppaamolla Biopuhdistajaan. “Biopuhdistaja vie vähän tilaa, se on helppo asentaa ja sopii kohteelle kuin kohteelle”, kiteyttää Antti.

Vestelliin he ovat olleet tyytyväisiä sujuvan palvelun ja nopean toimituksen ansiosta. 

Koivurannan lomamökkeihin pääset tutustumaan tarkemmin täältä https://www.koivuranta.net/