Biopuhdistajan pieni tilantarve oli Sederholmeille ratkaiseva ominaisuus laitteen valinnassa, Tampere

Teemu ja Marianne Sederholm rakentavat vapaa-ajan kohdetta Terälahden järven rantaan Tampereen Teiskoon. Saunarakennus valmistui vajaa vuosi sitten ja päärakennus on vielä suunnitteilla.  Saunarakennuksesta löytyy ison saunan lisäksi tupa ja parvi. Sinne mahtuu yhteensä kahdeksan henkilöä majoittautumaan. Saunarakennuksen harmaille vesille valittiin Vestellin Biopuhdistaja 3. Mustia vesiä ei vielä tule, sillä vesi-wc tulee vasta päärakennukseen. Tällä hetkellä tontilta löytyy ulkokuivakäymälä. 

Sederholmit halusivat vapaa-ajan kohteen Pirkanmaalta. Heillä on kiinteä asunto Tampereen keskustassa ja he halusivat mökin, jossa voisivat viettää ympäri vuoden mahdollisimman paljon aikaa. Tontti sijaitsee vain 45 minuutin ajomatkan päästä heidän asunnolta. “Voi käydä vaikka illalla saunomassa, koska matka ei ole liian pitkä”, toteaa Teemu tyytyväisenä. “Meidän mielestämme tämä tontti oli paras, mikä oli siihen hetkeen tarjolla. Tontin maasto, ilmansuunnat ja järvi on kohdallaan, niin siihen oli hyvä tarttua.” 

Harmaavesipuhdistajaa etsiessä Sederholmit kiinnostuivat Biopuhdistajasta sen huoltovapauden ja pienen tilantarpeen ansiosta. “Aika paljon räjäytettiin kalliota pois kun saunarakennusta ruvettiin rakentamaan. Siinä samassa tehtiin Biopuhdistajalle sopiva kuoppa. Se uppoutuu siihen mukavasti ja maisemoituu kyllä nätisti siihen paikkaan.” Myös se, ettei Biopuhdistaja tarvitse peräänsä imeytyskenttää oli Sederholmeille ratkaiseva ominaisuus laitteen valinnassa. 

Asennus sujui hienosti ja laitevalinta on osoittautunut oikeaksi. “Kaivinkone nosti Biopuhdistajan paikalleensa ja siihen oltiin tehty hyvät pohjat alle, niin ei siihen montaa hetkeä mennyt, että se oli paikallaan. Nyt Biopuhdistaja on ollut meillä vajaan vuoden käytössä. Ollaan oltu tyytyväisiä tai niin kauan kuin kaikki pelaa, niin ei sitä tule oikeastaan ajatelleeksikaan.”

Vestellin palveluun he ovat olleet tyytyväisiä. ”Saimme erittäin hyvää palvelua ja suosittellemme ehdottomasti Vestelliä ja Biopuhdistajaa ystävillemme.” “Jos joku jonkun muun ottaa, niin kyllä ihmettelen”, toteaa Teemu loppuun. 

Sederholmit kehottaa rakennusprojektia suunnittelevalle kiinnittämään huomiota jätevesisuunnitelmaan. “Kannattaa olla suunnitelmat kohdallaan ja tietysti hyväksyttynä kun projektiin lähtee. Pääsee sitten helpommin eteenpäin.”

Heille on myös tärkeää, että Terälahden järvi pysyy puhtaana. “Tämä rakennus on hyvin lähellä vesistöä. Tästä on ainoastaan noin 15 metriä rantaviivaan, niin on kiva tietää, että se vesi mikä järveen valuu on mahdollisimman puhdasta. Se on samalla ympäristökannanotto”, summaa Teemu.