Sisustusarkkitehti Vertti Kivi päätyi Vestellin Biopuhdistaja 4 -tuotteeseen, Kirkkonummi

Sisustusarkkitehti Vertti Kivi rakennutti vapaa-ajan asunnon Kirkkonummen edustalla sijaitsevalle saarelle. Saari on noin 80 metriä rannasta ja hän päätyi saaren hankintaan sattumalta. “Emme etsineet saarta, mutta oltiin naapurissa kylässä ja katsottiin, että makean näköinen paikka. Vuosi sen jälkeen päätettiin, että nyt ostetaan paikka pois ja täällä ollaan”, toteaa Kivi tyytyväisenä.  

Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Vaikka kyseessä on saarikohde, halusi Kivi mahdollisimman käytännöllisen ja perinteistä vesivessaa muistuttavan WC-järjestelmän.  “Päädyimme lopulta kahteen alipainevessaan, sillä ne muistuttavat hyvin paljon normaalia ja säiliö pitää tyhjentää ainoastaan kerran vuodessa.”

Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Tontilla on kolme eri rakennusta: päärakennus, vierastalo ja sauna. Jokaisessa rakennuksessa on oma vesipisteensä, joista kaikki harmaat vedet johdetaan Vestellin Biopuhdistaja 4 -harmaavesipuhdistajaan. 

Vertti Kivelle oli laitteiden valinnassa äärimmäisen tärkeää niiden helppohoitoisuus ja säiliöiden harva tyhjennysväli. “Haluttiin saada kaikin puolin helppo kokemus, eikä haluttu joka viikko olla tyhjentämässä säiliötä. Ei siitä tule yhtään mitään. Tämä oli meidän tavoite ja lähdettiin sitten tutkimaan mikä olisi paras ratkaisu tänne saarelle”, summaa Kivi.

Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen

Kohteen jätevesisuunnittelusta vastasi Wassis. “Wassikselta löytyi tietämys sekä asennuspalvelu ja tuotteet, niin siitä lähdettiin eteenpäin.” 

Kivi viettää vapaa-ajan asunnollaan paljon aikaa perheineen ja ystävineen. Perheessä on viisi henkilöä, sekä koira ja pupujussi.  “Tällä hetkellä tämä on 100 prosenttisessa käytössä, niin kuin voit varmaan kuvitella,” naurahtaa Kivi. “Nyt tässä hetkessä täällä on aika hyvä olla. Muutenkin täällä käy ystäviä ja vieraita. Tämä on yhteisen olemisen ja ystävyyden paikka.”

Lopuksi Kivi kehottaa saman tyyppisestä projektista kiinnostuneille panostamaan helppouteen ja huolettomuuteen. “Ei kannata ottaa jätevesistä itselleen stressiä, vaan hoitaa asiat heti sellaiseen kuntoon, että toimii ilman jatkuvaa huoltoa.”

Kuva: Honkatalot / Hans Koistinen