Rakennusalan ammattilainen neuvoo talonrakentajia erityisesti panostamaan talon suunnitteluun 

Pekka Pöykkö on rakennusalan ammattilainen ja hän halusi perheelleen kodin, joka toimisi niin vakituisena kuin vapaa-ajan asuntonakin. Parin vuoden etsintöjen jälkeen hän löysi Kirkkonummelta haja-asutusalueelta täydellisen mäntymetsäisen tontin, johon tämä upea kiinteistökokonaisuus rakennettiin.

Paikka nimettiin Villa Korpikallioksi ja kiinteistö koostuu useammasta rakennuksesta. Rakennuskokonaisuuteen kuuluu Finlamellin upea, valoisa päävilla, pienempi villa kolmella huoneella sekä saunarakennus takka- ja pesuhuoneineen ja erillinen autokatos. Yhdessä rakennukset muodostavat ihanan vanhanaikaisen suomalaisen pihapiiriin.

Rakentamiseen käytettiin hengittävää ja kestävää hirttä, lämmitysmuodoksi valittiin taloudellinen ja ympäristöystävällinen maalämpö. Valaistuksen ohjauksessa on käytössä ABBFreehome -järjestelmä. Jokainen talotekninen päätös tehtiin ympäristöä ajatellen ja tämä huomioitiin tietenkin myös jätevesijärjestelmän hankinnassa. 

Kotimaiseen Vestelli Biopuhdistaja 3 -tuotteeseen Pekka päätyi sen erinomaisten puhdistustulosten, huoltovapauden ja pienen tilantarpeen ansiosta. Ennestään hänellä oli lähinnä tietoa imetyskentästä, mutta Villa Korpikallion kallioisen maaperän takia imeytyskentän tekeminen olisi ollut lähes mahdotonta.

 

Kohteen arkkitehtina on toiminut Petri Karvinen.