Vestelli Oy on avannut viennin vahvasti

Oltuaan pitkään vahva toimija Suomen markkinoilla, Vestelli avasi tammikuussa 2019 vientitoiminnan Ruotsiin tunnustellen varovaisesti markkinoita ja alan toimijoita. Melko nopeasti kävi ilmi, että Ruotsissa kaivataan laadukkaita harmaavesipuhdistajia sekä laajempaa tuotevalikoimaa.

”Sain heti alussa hyviä kontakteja ja kattava yhteistyö Svensk Avloppsrening AB:n kanssa lähti käyntiin jo toukokuussa 2019”, kertoo vientivastaava Stefan Wasström.

Ruotsissa luotetaan suuresti laadukkaisiin ja paljon testattuihin suomalaisiin tuotteisiin. Pitkän alan kokemuksen omaavan Stefanin vankalla ammattitaidolla saatiin lisäpartnereita vuoden aikana. Mukaan tulivat JETS AB sekä Watersystems Tranåsista.
JETS tarvitsee ratkaisuja isoihin projekteihin ja Watersystems otti ilolla vastaan ensiluokkaiset pieneen tilaan menevät harmaavesipuhdistajat aiemmin tarjoamiensa perinteisten tilaa vievien maakenttien lisäksi. Vestellin laaja tuotevalikoima vahvistaa näiden kahden yrityksen myyntituloksia huomattavasti.

Vuonna 2020 solmittiin taas kaksi uutta partnerisopimusta, kun Ruotsin Biokube sekä Biovac halusivat alkaa markkinoida Vestellin Biopuhdistajia ennen omia mallejaan. Partnereiden lisäksi Vestelli välittää tuotteitaan muutaman pienen LVI-tukkuliikkeen kautta eri puolilla Ruotsia.
Laajan verkoston kautta Vestellillä on oiva mahdollisuus saada vahva markkinaosuus ajan myötä myös Ruotsissa.

”Jo nyt muutaman vuoden työn jälkeen Vestelli tunnetaan Ruotsissa. Myynti kasvoi tuplasti 2020 ja olemme innoissamme tulevaa kautta ajatellen”, jatkaa Stefan.

Ruotsin markkinoille laajentumisen myötä oli luonnollista tehostaa myös Ahvenanmaan myyntiä, joten vuoden 2020 lopussa Vestelli ja Klingbergs AB Maarianhaminasta aloittivat yhteistyön koskien tuotteiden myyntiä ja varastointia Ahvenanmaalla.