“Vestelliltä saatiin nopeasti apua ja kaikki hoitui helposti. Saatiin myös jätevesisuunnitelma nopeasti.” Nella Lindgren ja Toni Leppänen, Inkoo

Kirkkonummella asuvat Nella ja Toni halusivat kolmihenkiselle perheelleen sekä kissalleen ja mäyräkoiralleen oman kodin taajamien ulkopuolelta. Muutama vuosi sitten pariskunnan toive toteutui, kun he löysivät kauniin koivumetsäisen tontin Inkoosta haja-asutusalueelta.  “Heitettiin tontista tarjous, jota ei uskottu hyväksyttävän, mutta toisin kävi ja ostimme tontin”, Toni kertoo iloisesti.  Pian elämänsä ensimmäiset kuusi kuukautta Siuntiossa asunut Toni pääseekin siis muuttamaan takaisin synnyinseudun alueelle.

Tonttikaupat tehtyään Nella ja Toni aloittivat sopivan talopaketin etsinnän. He tiesivät alusta asti, että he haluaisivat perinteisen yhdessä kerroksessa sijaitsevan omakotitalon. Lisäksi talon tulisi olla suorakaiteen muotoinen ja siinä saisi olla harjakatto. Pariskunta päätyi lopulta 116 tyylipuhtaaseen Hirsijukkaan Jukkatalon mallistosta. Talo tilattiin sisusta itse -pakettina, joten Nella ja Toni ovat rakentaneet myös paljon itse ja tällä hetkellä kohteella tehdään pintatöitä.  Suunnitelmissa on, että he pääsisivät juhannukseksi muuttamaan uuteen kotiinsa.

Nellalla ja Tonilla ei ollut erityisiä kriteereitä talotekniikan suhteen, mutta valintoja tehdessä he pyrkivät ostamaan mahdollisimman paljon kotimaisilta tuotevalmistajilta. Talon sisätiloihin on muun muassa käytetty paljon Kiilto-yrityksen tuotteita ja myös Vestellissä he pitävät siitä, että Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistaja on 100 % Suomessa valmistettu. 

Erityisen tyytyväinen pariskunta on ollut Vestellin asiakaspalveluun “Teillä oli aktiivisin yhteydenpito, sillä muualta piti oikein kaivamalla kaivaa tarjouksia. Vestelliltä saatiin nopeasti apua ja kaikki hoitui helposti. Saatiin myös jätevesisuunnitelma nopeasti.”

Tiesithän, että voit tilata Vestelliltä myös jätevesisuunnitelman! 

 Vestellin asiantuntijan laatima jätevesisuunnitelma sisältää:

  • Mahdollinen tonttikäynti
  • Järjestelmän mitoitus, sijainti- ja asennuskorkeussuositukset
  • Asema- ja leikkauspiirrokset
  • Suositukset tarvittavista tuotteista
  • Rakennusvalvonnan vaatimat dokumentit sähköisinä

Lue lisää suunnittelusta.

 

Nellan ja Tonin  kiinteistölle suunniteltiin Vestelli Biopuhdistaja 3 -tuote harmaille vesille ja kaksi 5,5 umpisäiliötä mustille vesille. Toni on toiminut maaurakoitsijana, joten hän luonnollisesti asensi tuotteet näppärästi itse. “Asensin jätevesijärjestelmät ja siinä kävikin hyvä tuuri, kun löytyi sopiva paikka pihalta eikä tarvinnut louhia. Saatiin putket hyvin sinne ja säiliöt oikeaan syvyyteen”, hän kertoo tyytyväisenä.  “Pohjatöiden ohella asennettiin kahden miehen voimin vaiheittain myös jätevesijärjestelmä: putkien veto talolta umpisäiliöön ja Biopuhdistajaan”, Toni jatkaa.

Muita jätevesiasioita pohtiville Toni neuvoo panostamaan umpisäiliöiden kokoon: “Jos tontilla vaan on tilaa, niin kannattaa satsata umpisäiliöiden kapasiteettiin, jotta niitä ei tarvitse tyhjennellä niin usein.”

Vestelliltä löytyy useita erikokoisia umpisäiliöitä!

Umpisäiliöitä voi asentaa yksittäin tai sarjassa useampia. Suuremman tilavuuden myötä säästät käyttökustannuksissa, sillä tyhjennysväli harvenee.

Tutustu tarkemmin Vestelli-tuotteisiin.


 

Asennuskuvia:

Umpisäiliöiden kaivanto
Säiliöt sidottiin kankaalla ja liinoilla, jotka kiinnitettiin betonipaaluihin.
Säiliöt peitettynä.
Biopuhdistaja 3-tuotteen asennus.