“Vestellin asiantuntemus ja kyky sopeutua haastavaan maastoon oli korvaamaton etu.” Mikael Winqvist, Espoo.

Espoon saaristossa sijaitsevalle kallioiselle saarelle on toteutettu ainutlaatuinen uudiskohde, joka tarjoaa unohtumattoman vapaa-ajanviettopaikan luonnon keskellä. Kyseessä on Mikael ja Susanna Winqvistin tänä keväänä valmistunut projekti. Tämä 80m² + 40m² kokoinen hirsirakenteinen talo on arkkitehdin suunnittelema ja talotekniikan puolelta jätevesiasiat on toteutettu yhteistyössä Vestellin kanssa.

Tontti on ollut Winqvistien suvulla jo vuodesta 1951, joten ymmärrettävästi vanha mökki oli tullut tiensä päähän ja oli aika uudistaa paikka kokonaan. Tavoitteena oli luoda uusi vapaa-ajan asunto, joka pystyisi majoittamaan Winqvistien ohella heidän lapsensa, näiden puolisot ja mahdollisen jälkikasvun. “Lähtökohtana on se että kapasiteetin pitää riittää siihen, että siellä pystytään oikeasti elämään isommallakin porukalla eikä tarvitse miettiä että puhdistuuko vesi tai tulviiko kaivo”, ilmaisee Winqvist kysyttäessä hänen kriteereistään jätevesijärjestelmän suhteen.

2021 alkunsa saanut rakennusprojekti oli Winqvistien ensimmäinen, joten haasteitakin sattui matkalle. Projektin aikana vaikeuksia oli erityisesti rakennusviraston kanssa. Alueella ei ollut ennestään kaavaa, joten oli välttämätöntä hakea poikkeamislupaa ennen varsinaista rakennuslupaa. ELY-keskus oli myös määritellyt tarkat edellytykset jätevesijärjestelmälle. Huomattuaan, ettei alun perin suunniteltu puhdistusjärjestelmä täyttänyt näitä vaatimuksia, suunnittelijan kehotuksesta päätettiin kiinteistölle valita Vestellin Biopuhdistaja 3 ja kompostoiva WC. Tämä ratkaisu mahdollisti kestävän ja ympäristöystävällisen jäteveden käsittelyn, sekä oli ELY-keskuksen hyväksymä. 

”Yhdeksän kuukauden rakennuskiellon ja lupien myöntämisen jälkeen projekti eteni kohtalaisen kivuttomasti loppuun”, Winqvist muistelee. Biopuhdistaja 3 kuljetettiin saareen lautalla ja asennus sujui vaivattomasti. Tarkastusluukun ja tuuletusputken säätämismahdollisuudet antoivat toivottua pelivaraa laitteen sijoittamisessa. Lopulta Biopuhdistaja asennettiin huvilan pihaan 15 metrin päähän rannasta. 

Nyt keväällä valmistunut vapaa-ajan asunto on juuri läpäissyt lopputarkastuksen. Valmis huvila on varusteltu modernilla tekniikalla, kuten ilmalämpöpumpulla, saareen tuotavalla sähköllä, suihkulla, sekä tiski- ja pyykinpesukoneilla. Nämä antavat omistajille täydet omakotitalon mukavuudet ja tarjoavat ihanteellisen ympäristön arjen irtiottoihin. 

“Vestelli oli merkittävässä roolissa tämän projektin toteutuksessa. Heidän asiantuntemuksensa ja kykynsä sopeutua haastavaan maastoon oli korvaamaton etu. Vestelli tarjosi meille toimivan jätevesijärjestelmän, joka täytti tarpeet sekä vastasi tiukkoja ympäristövaatimuksia”, kuvailee Winqvist. Hän suosittelee lämpimästi muitakin rakennusprojektin suunnitteluvaiheessa olevia hankkimaan asiantuntevan jätevesifirman, joka ymmärtää ainutlaatuiset haasteet ja pystyy tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja eri tilanteisiin.                                                            Winqvistit voivat nyt nauttia kauniista luonnosta ja rentoutua tietäen, että heidän vapaa-ajan asuntonsa on toteutettu huolella ja saariston kallisarvoinen luonto säilyy puhtaana sekä elinvoimaisena tuleville sukupolville.