“Biopuhdistaja on osoittautunut fiksuksi ja luotettavaksi ratkaisuksi. Eniten hankintapäätökseen vaikuttivat Vestellin yksinkertainen tekniikka sekä hajoavien osien vähäisyys” Julius Heikkilä, Paattinen, Turku.

Turun Paattisilla sijaitsevan uudiskohteen omistajat, Julius ja Emilia Heikkilä, harkitsivat alun perin valmiin talon ostamista, mutta päätyivät lopulta rakentamaan itse, jotta voisivat varmasti toteuttaa kolmihenkisen perheensä toiveet ja saada lopputuloksesta omannäköisen. 

 Heikkilä halusi luoda perheelleen unelmien kodin, joka kunnioittaisi luontoa ja tarjoaisi heille rauhallisen ympäristön ympärivuotiseen asumiseen. Valinnaksi tuli Kastellin muuttovalmis omakotitalo, joka sijoittui metsätontille kallioiden keskelle.  Perheen tärkeänä tavoitteena koko projektin ajan oli säilyttää ympäröivä luonto mahdollisimman koskemattomana. Rakennusprojekti käynnistyi vuonna 2019, ja vaikka rakennuslupaa jouduttiinkin odottamaan pitkään, vihdoin vuoden 2022 heinäkuussa perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa. 

 

Talotekniikan osalta sähköverkko ja vesi tulivat kunnalta, mutta jätevesijärjestelmä piti järjestää itse. Heille tärkeää oli ympäristöystävällisen ja toimintavarman jätevesijärjestelmän valitseminen. Vertailtuaan eri vaihtoehtoja, Heikkilät päätyivät kaksoisviemäröintiin, jossa vessavedet menevät kiinteään umpisäiliöön ja muut vedet Vestelli Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistajaan. ”Eniten päätökseen vaikuttivat Vestellin yksinkertainen tekniikka sekä hajoavien osien vähäisyys”,  kuvailee Heikkilä.

 

Biopuhdistajan asennus oli maaurakoitsijan vastuulla, ja sen toteuttaminen vaati pientä louhintaa, jotta puhdistaja saatiin asennettua haluttuun paikkaan. Aluksi Heikkilä myöntää olleensa hieman huolissaan, sillä urakoitsijalla ei ollut aiempaa kokemusta vastaavan puhdistajan asennuksesta. Kuitenkin Biopuhdistajan mukana toimitetuista selkeistä ohjeista oli suuri apu, ja asennus sujui lopulta ongelmitta.

“Biopuhdistaja on osoittautunut fiksuksi ja luotettavaksi ratkaisuksi. Puhdistajan ulkonäkö on myös tyylikäs ja sen huoltaminen on helppoa”, vastaa Heikkilä kysyttäessä hänen käyttökokemuksestaan viimeisen vuoden ajalta.

Lopuksi vinkkinä Heikkilä rohkaisee muitakin rakentajia pitämään kiinni omista tavoitteistaan ja kartoittamaan huolellisesti kaikki kulut projekteissaan. Hänen kokemuksensa mukaan perusteellinen suunnittelu ja kilpailuttaminen auttoivat välttämään yllätyksiä ja löytämään parhaat ratkaisut.