”Vestellin asiantuntijat osasivat kartoittaa kohteen tarpeet tarkasti ja tarjota meille täydellisen ratkaisun.” Keijo Nieminen, Nurmijärvi.

Keijo Nieminen ja hänen kumppaninsa ovat toteuttaneet upean uudisrakennusprojektin Nurmijärvellä. Kiinteistö sijaitsee hehtaarin kokoisella metsäisellä tontilla, joka kuuluu pohjavesialueeseen. Uudessa talossa on yhteensä noin 140 m² asuintilaa ja erillinen autotalli. Kohde on suunniteltu kahdelle aikuiselle sekä kahdelle lapselle, ja se on toteutettu avaimet käteen -pakettina. Kiinteistön jätevesiasiat on toteutettu yhteistyössä Vestellin kanssa.

Tontti sijaitsee ihanteellisella paikalla pariskunnalle. Nieminen kuvaileekin: “Omaa maaseudun tilaa että rauhaa, mutta kaikki tarvittavat palvelut ovat kuitenkin vartin ajomatkan päässä ja lähellä pääkaupunkiseutua”. 

Rakennustyöt aloitettiin tammikuussa 2023 pintamaan poistolla, ja samassa vaiheessa alettiin suunnitella sopivaa jätevesijärjestelmää. Tontin maalaji on vaihtelevaa, moreenia, savea ja kalliota. Louhintaa tehtiin noin 500 m³, jotta talolle saatiin sopiva korkeusasema. Jätevesijärjestelmän umpisäiliöt, Biopuhdistaja ja maalämpöjärjestelmän keruupiiri saatiin kaivettua savimaahan.

Jätevesijärjestelmä ja Biopuhdistaja asennettiin paikoilleen juhannuksen paikkeilla, joihin talosta tuleva tuplarunkoinen jätevesiverkosto liitettiin. Talousvesi tulee omasta kiinteistölle poratusta kaivosta. Itse rakennusprojekti eteni loppuun nopeasti ja ilman isompia ongelmia, ja syksyllä talo alkoi olla muuttovalmis.

Kiinteistön jätevesijärjestelmä ja sen suunnittelu olivat Vestellin asiantuntijoiden laatimia. He vastasivat suunnittelusta ja toimittivat Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistajan sekä kaksi kappaletta 5,5 m³ umpisäiliöitä kohteeseen. Niemiset valitsivat Vestellin sen hyvien arvostelujen ja selkeästi saatavilla olevien tuotetietojen ansiosta. Nieminen korostaa Vestellin asiantuntevaa ja johdonmukaista palvelua: “Kaikki sujui mainiosti ja meitä informoitiin tuotteista hyvin. Vestellin asiantuntijat osasivat kartoittaa kohteen tarpeet tarkasti ja tarjota meille täydellisen ratkaisun”. Nieminen toteaa: “Taloprojektissamme pyrimme mahdollisimman valmiisiin ja meille helppoihin ratkaisuihin, joten Vestellin tarjoama paketti, johon sisältyi tuotteiden lisäksi suunnittelu, sopi meille erittäin hyvin”.

Useista vuosien lykkäyksistä huolimatta Niemiset saavat taloprojektinsa päätökseen lokakuussa ja ovat innoissaan muutosta uuteen kotiinsa. Vestelli on ylpeä voidessaan olla osa tätä onnistunutta projektia.