Kaksoisviemäröinti

Kaksoisviemäröinti puhdistaa jätevedet tehokkaasti ja turvallisesti

Kaksoisviemäröinti on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa puhdistaa harmaat pesuvedet ja WC-käytöstä syntyvät mustat vedet.

Kaksoisviemäröintiä voi verrata roskien lajitteluun sekajätteeseen ja biojätteeseen. Kun eri käytöstä muodostuvat vedet ohjataan niille tarkoitettuihin laitteisiin, jätevedet puhdistuvat taloudellisesti ja ympäristölle ystävällisellä tavalla.  Lajittelethan sinäkin jätteesi muuhun kuin sekajätteeseen – ethän siis unohda myöskään jätevesien lajittelua!

0 %

VALMISTETTU

SUOMESSA

+ 0

MYYTYÄ

TUOTETTA

0 %

ASIAKKAISTA

SUOSITTELEE

Pohditko, mikä on oikea ratkaisu jätevesiesi käsittelyyn?

Voit olla meihin yhteydessä kaikissa jätevesiä koskevissa kysymyksissä!

Ota yhteyttä jo tänään!

Mistä kaksoisviemäröinti muodostuu?

Kaksoisviemäröinti on jätevesijärjestelmän ratkaisu, jossa eri käytöstä syntyvät vedet ohjataan niille sopiviin puhdistuslaitteisiin.

1. Harmaat jätevedet ohjataan niille tarkoitettuun harmaavesipuhdistajaan. Harmaat vedet koostuvat kaikista pesuvesistä, kuten tiski-, pesukone- ja peseytymisvesistä.

2. Mustat vedet ohjautuvat puolestaan umpisäiliöön kaksoisviemäröinnissä. Mustat vedet ovat WC-vesiä, jotka tulee käsitellä erikseen muista talouden pesuvesistä.

Harmaavesipuhdistajan ja umpisäiliön yhdistelmä on ennen kaikkea kustannustehokas. Jätevesien johtaminen pelkkään umpisäiliöön tulisi erittäin kalliiksi, sillä umpisäiliö tulisi tällöin tyhjentää useammin. Kun taas jätevedet kulkeutuvat niille tarkoitettuihin laitteisiin, koko järjestelmä toimii tehokkaammin ja tarkoituksenmukaisesti.

Kaksoisviemäröinti soveltuu kaikkialle, missä jätevesijärjestelmää käytetään. Ratkaisu on kustannustehokas niin omakotitaloissa, vapaa-ajan asunnoissa kuin esimerkiksi lomakeskuksissa ja mökkikylissä.  Suomessa haja-asutusalueilla jäteveden käsittely tulee järjestää, kun tietyt ehdot veden käyttämisestä ja rakennuksen sijainnista täyttyvät. Mikäli rakennus sijaitsee ranta-alueella, pohjavesialueella tai alueella, joka ei ole kunnallisen jätevesiverkon alueella, on jätevesien käsittely kaksoisviemäröinnillä järkevä ratkaisu. Voit lukea lisää jätevesilaista täältä.

Kotimaiset testivoittajatuotteet kaksoisviemäröintiin Vestelliltä

Kaksoisviemäröinnin toteuttaminen on Vestellin jätevesijärjestelmien ytimessä. Olemme toteuttaneet tuhansia jätevesijärjestelmiä yli 10 vuoden kokemuksella, ja palveluumme luottavat niin omakotiasujat, mökkiasukkaat kuin yritystoimijat.

Ratkaisussamme harmaat vedet käsitellään Vestellin Biopuhdistaja -tuoteperheen laitteilla. Biopuhdistaja 3 on kaksoisviemäröinnin testivoittajatuote, joka soveltuu harmaiden vesien käsittelyyn kaikille maaperille.

Harmaiden vesien Biopuhdistaja 3 - tehokas testivoittaja

Yhdessä umpisäiliön kanssa Biopuhdistaja 3 muodostaa helppohoitoisen, kymmeniä vuosia kestävän ja toimintavarman jätevesijärjestelmän.

  • Soveltuu kaikille maaperille
  • Käyttäjätestin suosikki: helppo käyttää, tehokas ja toimintavarma!
  • Parhaat puhdistustulokset puolueettomassa testissä
  • Avainlipputuote: taatusti kotimainen!
  • Helppo asentaa ja huoltaa – ei vaativia maanrakennustoimenpiteitä tai imeytyskenttää
  • Ei tarvitse kemikaaleja, vaihdettavia suodatinmateriaaleja tai maa-aineita

Kotimaiset jätevesijärjestelmät

Jätevesisuunnittelu

Vestellin testivoittaja- ja avainlipputuotteet

Jätevesituotteemme, kuten Biopuhdistajat, ovat alansa testivoittajia sekä kotimaisia avainlipputuotteita. 

Biopuhdistaja 3 - asiakkaidemme kommentteja

“Huoltovapaus oli minulle yksi tärkeä kriteeri Biopuhdistaja-laitteen valinnassa. Tämä huolletaan siten, että säiliö tyhjennetään umpisäiliön tyhjennyksen yhteydessä.”

– Timo Virkki, rakennusalan ammattilainen, jonka kesämökin vedet puhdistuvat Vestellin Biopuhdistaja 3 ja umpisäiliön ratkaisulla. Lue koko asiakastarina.

“Se, että puhdistajat ovat biologisia, on meille tärkeää. Asiakkaita käy paljon ja he haluavat tietää, miten jätevesijärjestelmä on tehty. Meidän pitää osata vastata. Voimme sanoa, että näin on tehty ja kaikki on kunnossa.” 

– Risto Riihikangas, Lapuanjoen rantakeidas. Lue asiakastarina.

Laadukas kaksoisviemäröinti suojaa ympäristöä

Moni suomalainen suosii kaksoisviemäröintiä siksi, että se on käytännöllinen ympäristöteko. Jätevedet puhdistuvat laitteissa ympäristöystävällisesti, minkä ansiosta lähistöjen rannat ja pohjavedet eivät saa turhaa jätevesikuormitusta.

Vestellin kaksoisviemäröinnin tuotteet täyttävät tiukimmatkin ympäristövaatimukset, joten järjestelmän voi asentaa myös herkälle pohjavesialueelle ja tiukkojen ympäristösäädösten alaisuudessa olevalle tontille. Harmaavesipuhdistaja puhdistaa jätevedet luonnollisen biologisen puhdistusprosessin kautta, ja laskee ne hallitusti takaisin luontoon.

Kaikki jätevedet sisältävät epäpuhtauksia ja bakteereita, joiden laskeminen maaperään suoraan ei ole ekologinen, saati turvallinen ratkaisu. Esimerkiksi suolistoperäiset bakteerit voivat nopeasti saastuttaa lähistöjen pohjavedet, kaivovedet ja uimarannat, mikäli jätevesiä ei käsitellä oikeaoppisesti. Kun valitset Vestellin toteuttaman kaksoisviemäröinnin, voit unohtaa huolen siitä, että saastuttaisit lähivesiä tietämättäsi.

Kaksoisviemäröinti lyhyesti

  • Jätevesijärjestelmän kulmakivi: talousvedet lajitellaan tarkoituksenmukaisella viemäröinnillä
  • Kaksoisviemäröinti muodostuu harmaita pesuvesiä ja mustia käymälävesiä käsittelevistä erillisistä tuotteista
  • Soveltuu kaikkiin jätevesijärjestelmäkohteisiin mökeistä omakotitaloihin ja yrityskiinteistöihin
  • Vestellin kaksoisviemäröinti tehdään kotimaisilla testivoittajatuotteilla!
0 %

VALMISTETTU

SUOMESSA

+ 0

MYYTYÄ

TUOTETTA

0 %

ASIAKKAISTA

SUOSITTELEE

Kysy lisää jätevesien ammattilaisilta. Ota yhteyttä jo tänään!

Täytä tiedot ja saat tarjouksen välittömästi sähköpostiisi

Haluaisin tarjouksen sähköpostiini: