PolkuNuuksio Resort, Antti Kosunen: “Vestelli on antanut tukensa koko projektin ajan – niin tuotteiden, suunnittelun kuin asennuksenkin osalta”, Vihti

Antti Kosunen remontoi vaimonsa kanssa ainutlaatuista 24 huoneiston täyden palvelun kokonaisuutta Nuuksiossa. PolkuNuuksio Resort sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Kurjolampi-järven rannalla Nuuksion kansallispuiston luonnonsuojelualueen sisällä. 

PolkuNuuksio lomahuoneisto on täydellinen paikka ihmiselle, joka haluaa nauttia luonnon rauhasta ilman kesämökkiin liittyviä velvoitteita. Huoneistoa voi käyttää niin etätyöpisteenä kuin loma-asuntonakin. Asukkaita houkuttelevat kattava tarjonta luontoaktiviteetteja sekä resortin loistavat palvelut.

Projekti etenee lupaavaa vauhtia ja lokakuussa yhteisomisteinen luontohotelli aloittaa toimintansa. Tällä hetkellä kohteella tehdään sisustuksia ja viimeistellään pihaa. PolkuNuuksiossa kaikki on tehty mahdollisimman tarkasti luonnon ehdoilla ja ympäristöä kunnioittaen – myös kohteen uusi jätevesijärjestelmä. Lisäksi kohteen sähköt tuotetaan jatkossa osin omalla aurinkovoimalla.

“Teimme paljon tutkimustyötä siitä, mikä järjestelmä olisi mahdollisimman luontoystävällinen ja päädyimme lopulta Vestelliin.”

Remontin yhteydessä kohteelle tehtiin täydellinen jätevesipuhdistamon peruskorjaus. Vanha järjestelmä vuodelta -92 poistettiin käytöstä ja kohteelle asennettiin täysin uusi jätevesijärjestelmä.   

“Vestellissä minut vakuuttivat sekä tuotteet että henkilöstön ammattitaito. Kaikki tehtiin todella hyvällä palveluasenteella.”

PolkuNuuksion uuteen jätevesijärjestelmään kuuluvat Vestellin jätevesipumppaamo, kaksi saostussäiliötä, Vestelli BioKube -kaikkien jätevesien puhdistaja sekä maasuodatuskenttä. Resortin sijaitessa luonnonsuojelualueella on tärkeää, että siellä on korkeimman puhdistustuloksen saavuttava jätevesijärjestelmä. Vestelli BioKube Mars 6000 täyttääkin ankarimmat ympäristövaatimukset ja soveltuu näin täydellisesti alueelle, jossa puhdistusvaatimukset kuuluvat Suomen tiukimpiin. 

“Olemme tarkkoja siitä, että toimimme luonnon ehdoilla ja luontoa suojellen.”

Toinen tärkeä kriteeri Antille on, että jätevesijärjestelmä toimii moitteettomasti myös muuttuvilla kuormitusmäärillä, sillä resortin käyttöaste vaihtelee. BioKube-laitteen tekniikassa hyödynnetään jatkuvaa veden kiertoa, joka varmistaa laitteen toiminnan kaikissa olosuhteissa. 

“Valittiin järjestelmä, jonka puhdistustulos on huippuluokkaa ja paras vaihtelevalla vedenkäytöllä. Järjestelmän käyttövarmuus ei saa kärsiä vaikka jäteveden määrä vaihtelisi.”

Vestellin Lasse Åkerlund oli mukana PolkuNuuksion uuden jätevesijärjestelmän asennuksessa. Hänen tehtävänään oli valvoa, että laite asennettiin määräysten sekä valmistajan ohjeiden mukaisesti.  Asennus tehtiin Vestellin laatiman suunnitelman pohjalta. Resortin läheisyyteen sijoitettiin jätevesipumppaamo ja itse puhdistaja asennettiin reilusti kauemmas, 80 metrin etäisyydelle resortista. Näin varmistettiin, että alueen rauha ja harmonia säilyisi. 

Asennustyöt sujuivat hyvin haastavista sääolosuhteista huolimatta. Saostussäiliöt, puhdistamo ja maasuodatuskenttä asennettiin ensin ja lopuksi eristettiin järjestelmän kaikki putket ja kanavat eristelevyillä. 

“Vestelli on antanut tukensa koko projektin ajan – niin tuotteiden, suunnittelun kuin asennuksenkin osalta. Vestelli on ottanut hienosti kokonaisvastuun jätevesiasiasta sekä hoitanut homman alusta loppuun asti erittäin hyvin.

Vestelli tukee ja auttaa myös asennuksen jälkeen. Näin varmistetaan laitteen optimaalinen toiminta ja sen myötä huipputasoinen puhdistusteho. 

“Minulla on luotettava ja turvallinen olo, kun tiedän, että Vestellin huoltovastaava käy säännöllisesti tarkistamassa laitteen toiminnan.”

Antti kertoo projektin sujuneen mallikkaasti ja hän on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Vestellin kanssa. 

“Suosittelisin ilman muuta Vestelliä. Asiansa osaavien ja palveluhenkisten ihmisten kanssa on ilo tehdä töitä.”

PolkuNuuksion huoneistot ovat valmistuneet ja huoneistot löytyvät täältä.

Aiempi postaus kohteesta

Vestelli suuremmat BioKubet

Vestelli jätevesijärjestelmät

Lisää asennuskuvia alapuolelta: