Markku Vuorenpää: ”Vestelli on teknisesti hyvä ratkaisu ja lähes ikuinen”, Säkylä

Markku Vuorenpää asuu perheineen Säkylässä Pyhäjärven rannalla. Vuonna 1987 valmistunut omakotitalo sijaitsee sellaisella ranta-alueella, jossa on korkeat vaatimukset jäteveden käsittelylle ja puhdistukselle. Pihan maakellariin on asennettu tiukkoihin vaatimuksiin sopiva Vestellin Biopuhdistaja, joka vastaa harmaiden vesien käsittelystä osana kaksoisviemäröintiä.

Markun ja hänen perheensä talo sijaitsee alueella, jossa pohjaveden pinta on korkealla. Jätevesien laskeminen maastoon on täysin kielletty ja jätevesien puhdistusta koskevat määräykset ovat tiukat. Mahdollisimman korkean puhdistustason saavuttaakseen Markku päätti hankkia Vestellin Biopuhdistajan, joka korvasi samalla aiemman kenttäratkaisun.

 

 Täällä on kaikkein kovimmat puhdistusvaatimukset, mitä Suomesta löytyy, Markku painottaa.

Kemikaalittoman puhdistusprosessin tuloksena kirkas vesi

Markun ja hänen perheensä koti on täysin varusteltu omakotitalo pesukoneineen ja suihkuineen. Taloa asuttaa ympärivuotisesti aina vähintään kaksi henkilöä. Biopuhdistaja toimii osana ranta-alueelle välttämätöntä kaksoisviemäröintiä.

– Biopuhdistaja hapettaa veden ja bakteerit hoitavat puhdistusprosessin. Vesi on sen jälkeen kirkasta. Biopuhdistaja ei tarvitse lisäaineita tai kemikaaleja, vaan on helppohoitoinnen, Markku sanoo.