Felfri planering och smidig installation

Biorenaren har noggrant planerats för att motsvara kraven vid användningen. Monteringen är ytterst enkel, du kan inte misslyckas! Du behöver inte fundera på jordmånens beskaffenhet, tomtens storlek, tillräckliga nivåskillnader, pumpstationer o.d.

Biorenarens utrymmesbehov är endast 1,5 x 1,5 meter. Höjdskillnaden mellan in- och utlopp är endast 5 cm.

Installeras på några timmar utan förankring

Biorenarens installationskostnader är minimala. Biorenaren kräver inte stor markbädd, tank eller förankring. Den 1 200 kg tunga tanken förankrar sig själv bättre än på plats gjorda förankringsplattor eller -dukar.

Tanken installeras på erforderligt djup under marken. Därefter kan överdelen i plast lyftas på plats. Endast det prydliga locket kommer att synas.

Biorenaren lämpar sig för vinterbruk utan tilläggsutrustning.

Vid installationen av Biorenaren placeras tjälisoleringen (ex. Finnfoam) mot den avsedda kragen och på så vis bildas en foglös isolerkonstruktion. Något annat behöver du inte göra för ett beprövat bekymmersfritt vinterbruk – även under extrema förhållanden.

Läs om hur Bioreaktorn klarade sig i vintertestet.